griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/1998 - 11:43
Bereidingswijze
Melk aan de kook brengen. Suiker en griesmeel mengen. Bij kokende melk doen en blijven roeren tot gewenste dikte. Boerenjongens met brandewijn, amandel en vanillelikeur toevoegen. Van vuur af dooiers erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen en door mengsel spatelen. Timbaaltjes afspoelen met koud water. Met mengsel vullen. In 2 uur in koelkast laten opstijven. Saus: bessensap met kaneel-esprit, 1 dl water en suiker verwarmen. Alcohol laten verdampen. Zonodig binden met aardappelmeel opgelost in 2 eetlepels water. Garneren met stijfgeklopte slagroom.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
nagerecht voor 8 personen
Ingrediƫnten
1 liter melk - 90 gr suiker - 100 gr griesmeel - 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn - 2 eetlepels geraspte amandelen - 35 gr vanille-likeur (Van Wees)* - 2 eieren, gesplitst - 1 flesje rode bessensap - 1/2 eetlepels suiker - 2 theelepels kaneel-esprit (Van Wees)* - 2 eetlepels aardappelmeel - ? liter slagroom - extra nodig: 8 timbaaltjes (inh. dl)
Leuke tips
*1 de vanille-likeur kun je vervangen door 1 theelepel vanilleessence opgelost in 2 eetlepels brandewijn van boerenjongens en de kaneel-esprit door ? dl kaneel-likeur
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121172
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
753
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid