Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 graden C. Deeg bestrijken met eidooier. In oven in 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
nagerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 dl amaretto (amandellikeur) - 100 gr rozijnen - 4 goudrenetten - 50 gr amandelsnippers - 2 eetlepels suiker - kaneel - sap van een 0,5 citroen - 1 eidooier, losgeklopt - 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) - (vanille) roomijs.
Leuke tips
LAATSTE HAND: bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen. Idee: ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes. Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121168
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
1241
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid