Bereidingswijze
Filets in lengte in dunne plakjes snijden (escalopes). Met zout, peper en beetje bloem bestrooien. 1 ei loskloppen met 1 theelepel water. Plakjes vlees eerst door losgeklopt ei, daarna door vers broodkruim halen. 2 eieren in 7 minuten hardkoken en fijnhakken. Boter verhitten. Plakjes vlees in 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Op een schaal leggen. Grootste deel van bakvet uit pan schenken. Ansjovis met 2 eetlepels water in pan doen. Visjes op heel zacht vuur laten smelten. Kappertjes, ei en peterselie erbij doen. Even zachtjes koken. Creme fraiche erdoor roeren. Op borden vlees serveren op blaadje sla, beetjes saus erop scheppen. Garneren met aalbessen. Geef er verse pasta bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
4 konijnefilets - zout, peper - bloem - 3 eieren - vers broodkruim - 2 eetlepels peterselie, fijngehakt - 80 gr boter - 8 ansjovisfilets (blikje), uitgelekt en afgespoeld - 24 kappertjes - vers broodkruim -fijngehakte peterselie - 1 ? dl creme fraiche.
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: grote koekepan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121166
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
459
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid