Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 230 graden C. Krieltjes in 10 minuten gaar koken. Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet ros? blijven). Vel verwijderen. In repen snijden. Vinaigrette door sla mengen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
tussengerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1,5 dl witte wijn - 2 sjalotjes, fijngehakt - 250 gr koude boter in blokjes - grof zeezout - 400 gr zalmfilet met vel - zout, peper - 1 dl sherryazijn - 0,5 eetlepel mosterd - 2 dl olijfolie - 8 kleine krieltjes in de schil - 75 gr gemengde groene salade - schijfjes citroen.
Leuke tips
Laatste hand: op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken. Beurre blanc erover schenken. Rest er apart bij geven.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
121165
Homepage ID
3581
Smaak
N
Teller
1201
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wijn met sjalotjes aan de kook brengen. Tot de helft laten inkoken. Zeven blokjes boter erdoor kloppen. Beurre blanc au bain-marie warm houden. In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien. Zalmfilet aan bovenzijde met zout en peper bestrooien. Met velkant op zeezout leggen. Afgedekt koel wegzetten. Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid