Bereidingswijze
Schik de filets van rode mul in een pan.Overgiet de vis met witte wijn en olijfolie.
Voeg de ontpitte olijven,de gehakte sjalotten,de gehakte peterselie en het kreeftenvlees toe.Schik de venkel eveneens in de pan en kruid alles met peper en zout.Laat de vis zachtjes garen onder deksel.Frituur de blaadjes spinazie op lage temperatuur (135?C)
Week de saffraan in een weinig warm water.Roer met een garde de olijfolie onder de aardappelpuree.Breng op smaak met peper en zout,saffraan en een weinig knoflook.Schik de filets van rode mul en de minivenkel in waaiervorm op borden.Monteer de saus met een weinig boter en verdeel de saus over de vis.
Voeg de ontpitte olijven,de gehakte sjalotten,de gehakte peterselie en het kreeftenvlees toe.Schik de venkel eveneens in de pan en kruid alles met peper en zout.Laat de vis zachtjes garen onder deksel.Frituur de blaadjes spinazie op lage temperatuur (135?C)
Week de saffraan in een weinig warm water.Roer met een garde de olijfolie onder de aardappelpuree.Breng op smaak met peper en zout,saffraan en een weinig knoflook.Schik de filets van rode mul en de minivenkel in waaiervorm op borden.Monteer de saus met een weinig boter en verdeel de saus over de vis.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Filet van rode mul in een zuiderse marinade met saffraanrouille,gestoofde minivenkel en gefrituurde jonge spinazieblaadjes.
Ingrediƫnten
12 filets van rode mul,8 minivenkels geblancheerd
16 jonge blaadjes spinazie,1 sjalot gehakt,1 eetlepel gekookt kreeftenvlees,1 eetlepel tomatenblokjes,1 eetlepel peterselie gehakt,8 zwarte olijven ontpit,2dl olijfolie,1 eetlepel witte wijn
Rouille:
1 eetlepel gepureerde aarappel,2 eetlepels olijfolie
1 dosis saffraan,1 teentje knoflook
16 jonge blaadjes spinazie,1 sjalot gehakt,1 eetlepel gekookt kreeftenvlees,1 eetlepel tomatenblokjes,1 eetlepel peterselie gehakt,8 zwarte olijven ontpit,2dl olijfolie,1 eetlepel witte wijn
Rouille:
1 eetlepel gepureerde aarappel,2 eetlepels olijfolie
1 dosis saffraan,1 teentje knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
*
Leuke tips
Draai met 2 lepels "quenelles"(eivormige hoopjes) van de aardappelpuree en schik deze naast de vis.Versier met spinazieblaadjes en enkele takjes loof van venkel.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121123
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
1339
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid