Appelcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 13:22
Bereidingswijze
de boter met de suiker, de vanillesuiker of extrakt tot room roeren(glanzende zachte massa)
hierbij een voor een de eieren er goed door kloppen.
daarna de bloem er in gedeeltes door roeren en een beetje melk er bij doen als het beslag te droog lijkt.
het beslag in de springvorm doen.
de appelpartjes er rechtop in steken van buiten rand naar binnen toe. je kunt net zoveel appelpartjes gebruiken als je wilt.
de vorm in een voorverwarmde oven plaatsen en bakken voor ongeveer een uur of tot een satestokje die er in geprikt wordt er droog uitkomt. wel zorgen dat je in het deeg prikt en niet de appel
de cake uit de oven halen en meteen met wat abrikozenjam bestrijken.
Uit de vorm halen en laten afkoelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
cake met partjes appel, zodat hij erg lang vers blijft.
Ingrediƫnten
200 g boter of margarine
220 g bloem met 1 tl bakpoeder of
225 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
1 zakje vanille suiker of 1 el vanille extrakt.
1 - 2 dl melk
4 eieren
6 appels
citroensap
poedersuiker of abrikozen jam
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm: mixer: oven: pannelikker: boterkwastje
Leuke tips
als je geen jam wilt gebruiken kun je de cake met poedersuiker bestrooien als hij koud is.
cake is ook erg lekker warm met vanille ijs
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121065
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
4006
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de oven voorverwarmen tot 160 C
appels schillen en in partjes snijden zonder klokhuis.
appelpartjes met citroensap mengen, zodat ze niet verkleuren.
bloem met de bakpoeder zeven.
springvorm beboteren en met bloem bestuiven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid