nieuwjaarskoek met noten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 13:08
Bereidingswijze
Een vlaaivorm van 28 cm doorsnede invetten en dun met bloem bestuiven. De eieren scheiden met een eierscheider en de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom heel stijf kloppen. De dooiers met de suiker kloppen totdat de massa als een dik, zachtgeel lint van de gardes loopt. De kruiden, de
amandelen en rozijnen en de bloem er, in gedeelten, door scheppen. De eiwitten luchtig erdoor spatelen en de koek in het midden van een warme oven (150 graden C) in 50 minuten gaarbakken. De koek uit de oven met een natgemaakt mes in repen snijden, verder laten afkoelen en in een goed afsluitbaar
koekblik bewaren tot Nieuwjaarsdag. Van even liggen wordt de koek alleen maar lekkerder.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze rijk gevulde koek met noten en rozijnen bereid je volgens een oud recept uit Polen. Hij is het lekkerst wanneer je hem al twee tot drie 3 weken van tevoren maakt.
Ingrediƫnten
5 eieren - 250 gr fijne kristalsuiker - 1 eetlepel kruidnagelpoeder - 1 eetlepel kaneelpoeder - elk 250 gr rozijnen en amandelen of gemengde noten (geen hazelnoten) - 150 gr bloem.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121064
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
1712
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
oud_en_nieuw
Gelegenheid