Bereidingswijze
Een sinaasappel in plakjes en de plakjes in vieren snijden. Van de schil van de tweede sinaasappel reepjes trekken en van de derde sinaasappel de schil raspen. De tweede en derde sinaasappel uitpersen; 2,5 dl sap afmeten. De melk met de geraspte schil aan de kook brengen en afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Het sap erdoor roeren. De gelatine in ruim koud water 5 minuten laten weken. De dooiers met 150 gr suiker dik en romig kloppen. De melk erdoor roeren en het dooiermengsel op matig vuur al roerend laten binden. Van het vuur af de uitgeknepen gelatine erin oplossen. Het mengsel zeven en tot lobbig laten afkoelen. De slagroom erdoor spatelen. De puddingvorm met koud water omspoelen en met 25 gr suiker bestrooien. Het mengsel in de vorm schenken en afgedekt in de koelkast 3 uur laten opstijven. Op een matig vuur 50 gr suiker in 1 dl water laten oplossen. De partjes en reepjes sinaasappel hierin 10 minuten zachtjes laten koken. Laten afkoelen. De pudding op een schaal keren en garneren met de sinaasappelpartjes en -reepjes.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nagerecht voor 6-8 personen
Ingrediƫnten
3 schoongeboende sinaasappels - 3 dl melk - 225 gr suiker - 4 eidooiers - 12 blaadjes gelatine - 5 dl lobbig geklopte slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: een puddingvorm met een inhoud van 1,5 liter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121053
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
13381
Drank
Uit
Bookmarked
81
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid