reefilet met roze pepersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 10:54
Bereidingswijze
De reefilets met zout en peper bestrooien. Op elke filet eerst 2 blaadjes salie leggen en de filet daarna in plakjes spek rollen. De boter verhitten en de reefilets in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken (het spek moet wat krokant zijn). De filets uit de pan nemen en warm houden. 2 Sinaasappels dik schillen en de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden; het sap opvangen. 1 Sinaasappel uitpersen. Het braadvet met het sinaasappelsap afblussen en de aanbaksels losroeren. De fond erdoor roeren, de peperkorrels toevoegen en de saus op zacht vuur 5 minuten laten koken. De partjes
sinaasappel 3 minuten in de saus verwarmen. De reefilets in plakken snijden en met de partjes sinaasappel, de saus en knolselderijpuree serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
4 kleine reefilets - zout, peper - 8 blaadjes salie - 12/16 plakjes dungesneden mager ontbijtspek - 40 gr boter - 2/3 sinaasappels - 1 dl wildfond of kalfsfond (pot a 400 ml) - 1 eetlepel gekneusde roze peperkorrels.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121050
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
3349
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid