Bereidingswijze
De witlof in dunne reepjes snijden (enkele blaadjes apart houden). De reepjes spek in 20 gr boter in 10 minuten krokant bakken. De ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken. De bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes koken. De apart gehouden witlof in lange, smalle reepjes snijden en de witlofreepjes in 10 gr boter en 1 eetlepel water 6 minuten stoven. De soep pureren, zeven en aan de kook brengen. De room, witlofreepjes, zout en peper er door roeren en verwarmen. De plakken spek in een droge pan krokant bakken. De peterselie en bieslook over de soep strooien en het spek erop leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kg witlof - 50 gr ontbijtspek in reepjes - 30 gr boter - 2 uien in dunne ringen - 3 stengels bleekselderij in plakjes - 1 liter kippebouillon (tablet) - 2 dl slagroom - zout, peper - 2 eetlepels fijngesneden peterselie - 4 eetlepels fijngesneden bieslook - 100 gr ontbijtspek in plakjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121049
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
2681
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid