Bereidingswijze
Honingparfait: in kom in pan met heet water eidooiers met honing au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen. Room en calvados door dooiermengsel spatelen. Honingparfait in vorm scheppen. 30 minuten in vriezer zetten. Kaneelparfait: 50 gr suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Kaneelstokjes toevoegen, stroopje zachtjes tot helft laten inkoken. Zeven en iets laten afkoelen. In kom eidooiers met rest van suiker, kaneelstroopje en
kaneelpoeder au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen. Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen. Kaneelparfait op honingparfait scheppen. Minstens 4 uur in vriezer laten opstijven.
kaneelpoeder au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen. Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen. Kaneelparfait op honingparfait scheppen. Minstens 4 uur in vriezer laten opstijven.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
nagerecht voor 8-10 personen
Ingrediƫnten
voor de honingparfait: 6 eidooiers - 100 gr honing - 3 dl slagroom - 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel).
voor de kaneelparfait: 75 gr suiker - 4 kaneelstokjes - 5 eidooiers - 0,5 theelepel kaneel, gemalen - 3 dl slagroom - 1 eetlepel kaneellikeur.
voor de kaneelparfait: 75 gr suiker - 4 kaneelstokjes - 5 eidooiers - 0,5 theelepel kaneel, gemalen - 3 dl slagroom - 1 eetlepel kaneellikeur.
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)
Leuke tips
Vorm op grote schaal storten en plakjes ervan snijden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121047
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
1075
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid