gefileerde baars in fillodeeg met spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 10:29
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 240 graden C. In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen. Bestrooien met zout en peper. Gesmoorde spinazie erover verdelen. Zorgvuldig tot pakketjes vouwen. Rest van boter smelten. Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken. Op bakplaat in midden van oven in 10 minuten goudbruin bakken. Weer met boter bestrijken. Nog 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten. Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap. Rest van spinazie erdoor roeren. Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
4 stukken baarsfilet (ca 150 gr), bijv. roodbaars of victoriabaars - 8 vellen fillodeeg (diepvries, Easy bakery) - 40 gr boter - 150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden - zout, versgemalen witte peper - 2 dl visbouillon, van tablet - 0,5 dl witte wijn - 2,5 dl slagroom - citroensap.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121045
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
903
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid