Bereidingswijze
Soep zachtjes verwarmen. Room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Garnalen en fijngeknipte bieslook in strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
500 gr tomaten - 500 gr rode paprika - 40 gr boter - 1 ui, fijngesnipperd - 1 teentje knoflook - 1 theelepel cayennepeper - 1/2 eetlepels sherry - 2 theelepels tijm - 1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en laurierblaadje) - 1 liter visbouillon van tabletten - 1,25 dl slagroom - zout, peper - 100 gr Hollandse garnalen - bieslook.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121044
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
4186
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tomaten en paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. In grote pan met dikke bodem boter smelten. Ui 5 minuten zachtjes bakken. Uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten meebakken (niet laten kleuren). Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen. Tomaat, paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en ca 5 minuten al omscheppend meebakken. Visbouillon toevoegen. Ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot paprika's helemaal gaar zijn. Bouquet garni verwijderen. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Zeven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid