Bereidingswijze
Verse en gerookte zalm in kleine stukjes snijden. Limoen dun schillen en schil in dunne reepjes snijden. Reepjes in kokend water 3 minuten koken. Koud spoelen. Nogmaals koken en koud spoelen. Laten uitlekken. Limoen uitpersen. Zalmsoorten met basilicum mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Zalmtartaar in slablaadjes serveren. Garneren met reepjes limoen
en basilicum.
en basilicum.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
250 gr verse zalm, gefileerd en ontveld - 100 gr gerookte zalm - 1 limoen - 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum - zout, versgemalen peper - 8 blaadjes lollo bionda (slasoort), uit hart van krop - 8 blaadjes basilicum.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121043
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
1390
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid