Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden C. Parmezaanse kaas over lasagne strooien. In oven lasagne in 45 minuten gaar bakken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 6 personen
Ingrediƫnten
6 eetlepels olijfolie - 2 sjalotten, fijngehakt - 1 1/2 kg rijpe tomaten, in blokjes, zaadjes en vocht verwijderd - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 theelepels gedroogde oregano - 2 bosjes basilicum, grof gesneden - zout, peper - suiker - 2 aubergines - 2 courgettes - 2 rode paprika's - 500 gr mozzarella - 250 gr lasagnevellen (zelfgemaakt of pak) - 4 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas.
Extra nodig: rechthoekige grote ovenschaal
Extra nodig: rechthoekige grote ovenschaal
Leuke tips
Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
121040
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
2361
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tomatensaus: in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook 5 minuten zacht bakken. Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen. 30 minuten zacht laten stoven. Tomatenmoes boven andere pan zeven. Puree zacht laten inkoken tot 5 dl dikke saus. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm
snijden. Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen. Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie. In oven aubergine in 30 minuten gaar stoven. Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen. Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden. Op dezelfde manier als aubergines in oven in 20 minuten gaar stoven. Paprika's roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel zwartgeblakerd is. In plastic zak laten uitdampen. Schil verwijderen. Paprika's in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten). Groenten laten afkoelen. Mozzarella in hele dunne plakjes snijden. In ovenschaal laagjes maken van: 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en
1/3 deel van mozzarella. Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken. Eindigen met tomatensaus.
snijden. Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen. Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie. In oven aubergine in 30 minuten gaar stoven. Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen. Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden. Op dezelfde manier als aubergines in oven in 20 minuten gaar stoven. Paprika's roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel zwartgeblakerd is. In plastic zak laten uitdampen. Schil verwijderen. Paprika's in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten). Groenten laten afkoelen. Mozzarella in hele dunne plakjes snijden. In ovenschaal laagjes maken van: 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en
1/3 deel van mozzarella. Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken. Eindigen met tomatensaus.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid