Oliebollen (Glutenvrij)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 23:11
Bereidingswijze
Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet hier in de gist die men met een beetje lauwe melk en een theelepeltje suiker heeft opgelost. Voeg de overige lauwe melk en het ei toe en maak een glad en luchtig beslag met een houten lepel. Laat het dichtgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats of op een teiltje met warm water, gedurende 1 uur rijzen. Vorm er daarna met behulp van 2 eetlepels, bollen van, laat ze in de warme olie glijden, dat zo heet is, dat het juist dampt en bak de oliebollen vlug bruin en gaar. Laat ze uitlekken op grauw papier en dien ze, bestrooid met poedersuiker, warm op.
Zo kunnen coeliakiepatienten net als iedereen genieten van een typisch Nederlands oudejaarslekkernij met de komende feestdagen.
Ingrediƫnten
500 gram Wheatexbloem of Glutafin, 10 gram gist, 4 dl. lauwe melk, 1 ei, 1 theelepeltje suiker, poederzuiker
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
121039
Homepage ID
6158
Smaak
Z
Teller
2111
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
glutenvrij
Gelegenheid