Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 20:32
Bereidingswijze
De parelhoenders kleuren in een pan met boter en 15 minuten braden in een oven van 200?C.
De wintergroenten afzonderlijk koken en kruiden met peper en zout.
Sinaasappelsap(vers),kippenbouillon en bruin bier in een pan gieten.De gezeefde braadjus toevoegen,aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte.De saus kruiden met peper ,
zout en karwijzaad en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.De parelhoenders versnijden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk wintergerecht
Ingrediƫnten
2 parelhoenen
100gr boter
Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)
Saus:
1 dl sinaasappelsap
1 dl bruin bier (vb. Trappist)
3 gr. karwijzaad
2 dl kippenbouillon
40 gr boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Fijne zeef (Chinois),garde
Leuke tips
Het borstvlees en een billetje in het midden van de borden leggen.
De wintergroenten rond het vlees schikken en de saus over het vlees gieten.
Keuze wijn: St. Emilion
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121019
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
2298
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle wintergroenten klaargesneden en gewassen
gereedzetten.Kippenbouillon en bruin bier klaarzetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni
Gelegenheid