Bereidingswijze
Snijd ovalen iets groter dan de peren uit de bladerdeegvelletjes en prik ze in met een vork.
Strijk op de vier ovalen een laagje amandelspijs en leg er een halve peer op.
Bestrijk de rand van het deeg met water en leg er een tweede ovaal overheen; druk de rande goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkand van de pakketjes met ei en bestrooize met de geschaafde amandelen.
Bak de pakketjes in de over in circa 20 minuten goudbruin.
Strijk op de vier ovalen een laagje amandelspijs en leg er een halve peer op.
Bestrijk de rand van het deeg met water en leg er een tweede ovaal overheen; druk de rande goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkand van de pakketjes met ei en bestrooize met de geschaafde amandelen.
Bak de pakketjes in de over in circa 20 minuten goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeegpakketjes met amandelspijs en peer
Ingrediƫnten
8 velletjes diepvriesbladerdeeg
1 ei
60 gram amandelspijs
2 rijpe peren
50 gram geschaafde amandelen
Eau de vie de poire williams (hoeft niet)
1 ei
60 gram amandelspijs
2 rijpe peren
50 gram geschaafde amandelen
Eau de vie de poire williams (hoeft niet)
Leuke tips
warm serveren met roomijs en slagroom.
na een KERSTMENU
na een KERSTMENU
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121018
Homepage ID
4371
Smaak
Z
Teller
821
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor tot 220 c
Breek het ei in een kommetje en klop het los.
Maak de amandelspijs rul met een vork en roer er 2 eetlepels ei, een theelepel citreonsap en een deetje eau de vie door.
Schil de peren,halveer ze en snijd het klokhuis eruit
Verwarm de oven voor tot 220 c
Breek het ei in een kommetje en klop het los.
Maak de amandelspijs rul met een vork en roer er 2 eetlepels ei, een theelepel citreonsap en een deetje eau de vie door.
Schil de peren,halveer ze en snijd het klokhuis eruit
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid