Spinazie-champignongratin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 17:35
Bereidingswijze
Spinazie uitknijpen. In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in circa 3 minuten zachtjes bruin bakken. Spinazie toevoegen, circa 4 minuten bakken.
Bechamelsaus verwarmen. Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren. Overdoen in beboterde ovenschaal. Grill voorverwarmen. In rest van boter champignons circa 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen). Rest van bechamelsaus in pan schenken. Slagroom lobbig kloppen. Eidooiers erdoor kloppen. Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen. Achtergehouden champignons erop scheppen. Onder hete grill in circa 4 minuten laten gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
600 gr diepvries bladspinazie, ontdooid -
60 gr boter - 1 teentje knoflook - 3 dl bechamelsaus (bijv. Grand d'Italia) - zout, peper - 250 gr champignons, in plakjes - 4 eetlepels slagroom - 2 eidooiers.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120998
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
883
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid