Bereidingswijze
Soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed doorwarmen. Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes
erover verdelen.
erover verdelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
courgettesoep, een voorgerecht voor 8 personen.
Ingrediƫnten
15 gr boter - 2 sjalotjes, gesnipperd - 1 bosje waterkers, grof gesneden - 2 kleine courgettes, ongeschild - zout, peper - 1 liter groentebouillon, van tablet - 1 dl slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: meloenboor
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120997
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
1535
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In boter sjalot circa 5 minuten bakken. Waterkers toevoegen. Met meloenboor uit ongeschilde courgette circa 7 bolletjes per persoon uitsteken. In kokend water bolletjes even koken en koudspoelen. Rest van courgettes in stukken snijden. Met zout en peper bij sjalotmengsel doen, nog 10-15 minuten zacht bakken. Mengsel in keukenmachine pureren. Puree zeven. Warme bouillon toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid