ossehaas in deeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 17:22
Bereidingswijze
Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten. In hete pan vlees in circa 10 minuten rondom aanbraden. Regelmatig omkeren (niet inprikken). Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper bestrooien. Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken. Ossehaas ermee bestrijken. In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden. Alle ingredienten voor vulling mengen. Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik. In midden 1/4 deel van vulling strijken. Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen. Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen. Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen. Dooier loskloppen met room. Deeg ermee bestrijken. Oven voorverwarmen op 200 graden C. In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden. Voor het aansnijden ? 10 minuten laten rusten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
600 gr ossehaas (middenstuk)- 2 eetlepels olie - zout, peper - 1,25 dl droge rode wijn
Voor de vulling: 200 gr mager kalfsgehakt - 1/2 theelepel mosterd - 1/2 theelepel zout -
1 theelepel groene peper - 2 eetlepels gehakte peterselie - 1 theelepel tijm - 30 gr geraspte ui - 1 eetlepel paneermeel

Voor het deeg: 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) - 1 eidooier - 2 eetlepels slagroom.
Leuke tips
Serveren met honing-tijmsaus.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120994
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
6587
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
82
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid