ravioli met gorgonzola-roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 17:17
Bereidingswijze
Alle ingredi?nten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen. Deeg afgedekt circa 30 minuten koel wegzetten. Voor vulling alle ingredienten mengen, met zout en peper op smaak brengen. Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen. Met stand 1 beginnen,
opening steeds een stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen. Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien. Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen. Randen om vulling dun met water bestrijken. Plak deeg erop leggen. Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken. Maak 3 ravioli's per persoon. In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen. Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken. Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen. Op elk bord 3 ravioli's leggen, wat saus erover
scheppen. Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
voor de pasta: 200 gr bloem - 2 eieren - 1 eetlepel olie - zout, peper.

Voor de vulling: 8 eetlepels fijngehakte peterselie - 300 gr verse ricotta (Italiaanse kaas) - 125 gr parmezaanse kaas, geraspt - 1 eidooier - 1/4 theelepel nootmuskaat.

Voor de saus: 125 gr gorgonzola, op kamertemperatuur, in blokjes - 2 dl slagroom - 150 gr parmezaanse kaas, geraspt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120990
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
5216
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid