Bereidingswijze
Boter verhitten, vlees rondom bruin bakken. Prei en ui toevoegen. Kruiden toevoegen. Scheut azijn en suiker toevoegen. 1 of 2 dl wildfond erbij doen. Met deksel op de pan lekker gaar laten sudderen.
Intussen tutti frutti, rozijnen en kaneelstokje met een beetje water verwarmen en door laten trekken. Te grote stukken evt. in stukjes snijden.
Als vlees gaar is, kruiden verwijderen. Tutti frutti erbij doen. Even laten doortrekken en af maken met cranberry compote en room. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Indien nodig tussentijds wat wildfond/water erbij doen.
Intussen tutti frutti, rozijnen en kaneelstokje met een beetje water verwarmen en door laten trekken. Te grote stukken evt. in stukjes snijden.
Als vlees gaar is, kruiden verwijderen. Tutti frutti erbij doen. Even laten doortrekken en af maken met cranberry compote en room. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Indien nodig tussentijds wat wildfond/water erbij doen.
Ingrediƫnten
1 kilo hazevlees in blokjes
boter
1 laurierblad
paar kruidnagelen
paar gekneusde jeneverbessen
1 prei in dunne ringen
2 uien grof gesnipperd
zakje tutti frutti
paar handjes rozijnen
kaneelstokje
scheut azijn
bruine basterdsuiker
wildfond
4 flinke el cranberry compote
(slag)room
zout
peper
boter
1 laurierblad
paar kruidnagelen
paar gekneusde jeneverbessen
1 prei in dunne ringen
2 uien grof gesnipperd
zakje tutti frutti
paar handjes rozijnen
kaneelstokje
scheut azijn
bruine basterdsuiker
wildfond
4 flinke el cranberry compote
(slag)room
zout
peper
Leuke tips
Lekker klassiek met aardappelpuree (-torentjes) en passende groente.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120988
Homepage ID
6361
Smaak
N
Teller
13610
Drank
Uit
Bookmarked
53
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid