Bereidingswijze
smelt de grote hoeveelheid chocolade in de gezoete gecondenseerde melk op laag vuur.
kontstant blijven roeren, anders bakt het aan.
van het vuur halen en de likeur er door mengen.
3 uren laten afkoelen of tot het "vast is.
kleine balletjes van ongeveer 2 1/2 cm draaien en ze op een bakblik leggen bedekt met wat oliepapier of plastic.
zakje met chocolade smelten, de balletjes er in rollen en goed aflaten druppen
als je nog chocolade over hebt in het zakje weer goed laten smelten, een klein gaatje knippen in de punt en dan kan je de truffels versieren met de rest van de chocolade.
Na dat je de truffels in de gesmolten chocolade hebt gedoopt kun je ze ook in kokos of andere garneersels rollen.
daarna weer goed laten afkoelen en smullen maar.
kontstant blijven roeren, anders bakt het aan.
van het vuur halen en de likeur er door mengen.
3 uren laten afkoelen of tot het "vast is.
kleine balletjes van ongeveer 2 1/2 cm draaien en ze op een bakblik leggen bedekt met wat oliepapier of plastic.
zakje met chocolade smelten, de balletjes er in rollen en goed aflaten druppen
als je nog chocolade over hebt in het zakje weer goed laten smelten, een klein gaatje knippen in de punt en dan kan je de truffels versieren met de rest van de chocolade.
Na dat je de truffels in de gesmolten chocolade hebt gedoopt kun je ze ook in kokos of andere garneersels rollen.
daarna weer goed laten afkoelen en smullen maar.
Aantal personen
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke dikmaker die zo lekker weghapt
Ingrediƫnten
500 g witte chocolade in stukjes gebroken.
300 ml. zoete gecondenseerde melk
2 el sinaasappellikeur of andere likeur die je zelf lekker vindt. (mijn favorite cointreau) maar kan ook zonder likeur en dan een beetje sinaasappelsap gebruiken.
200 g witte chocolade gesmolten( in een plastic zakje in heet kraanwater)
*garneersels:b.v. kokos, hagelslag e.d.
300 ml. zoete gecondenseerde melk
2 el sinaasappellikeur of andere likeur die je zelf lekker vindt. (mijn favorite cointreau) maar kan ook zonder likeur en dan een beetje sinaasappelsap gebruiken.
200 g witte chocolade gesmolten( in een plastic zakje in heet kraanwater)
*garneersels:b.v. kokos, hagelslag e.d.
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpannetje
houten lepel
2 theelepels voor het vormen
kom voor heet water
plastic zakje dat goed kan worden afgesloten.
houten lepel
2 theelepels voor het vormen
kom voor heet water
plastic zakje dat goed kan worden afgesloten.
Leuke tips
serveren in papieren "cups" of een mooie schaal bij koffie of thee of zo maar tussendoor.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120973
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
7691
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*chocolade in kleine stukjes breken.
als de truffels bijna "hard" zijn de andere chocolade smelten in heet water.
als de truffels bijna "hard" zijn de andere chocolade smelten in heet water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid