Karamel/Noten Reep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 12:12
Bereidingswijze
*doe de bloem, suiker en margarine in een kom en net zo lang mengen tot het kruimelig is( ongeveer de grote van een erwt)
*in het cakeblik doen en een egale bodem er van maken door het deeg goed aan te drukken.
*bak het deeg voor 15-18 minuten tot het goudbruin van kleur is.

terwijl het deeg bakt maak je de "topping"
*doe de eieren, margarine, "stroop", en suiker in een schaal, en meng dit goed met een mixer.
*doe de "chips" en de noten er in en vermeng dit goed.
doe dit mengsel op de korst als die uit de oven komt en goed verdelen, zodat je een regelmatige laag hebt.
*bak het tot het "vast" wordt, ongeveer 30 minuten.
*uit de oven halen en goed laten afkoelen. daarna in repen snijden.
Aantal personen
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk warm geserveerd met ijs of koud in stukken gesneden
Ingrediƫnten
gebruik een maatbeker om ingredienten af te meten
Korstje
*500 ml zelfrijzend bakmeel
125 ml suiker
175 margarine
*vulling
4 eieren
250 ml vloeibare (dunne) stroop(ik gebruik hier "cornsyrup"
50 ml margarine
300 g. caramel "chips" soort "chocolate chip" maar dan karamel smaak, je kan ze ook met chocolate chips maken, maar dan zijn het geen karamel repen meer.
200 g. pecans of andere noten.
pam of ander middel om op bakblik te spuiten
Hulpmiddelen & keukengerei
2 beslagkommen
mixer
vierkante of rechthoekig cakeblik of bakblik met opstaande rand
oven voorverwarmd op 180 graden C
Leuke tips
heerlijk als koekje of als toetje met ijs.
ook goed voor de "lunchbox" als een traktatie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120972
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
1630
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid