Bereidingswijze
Met 2 lepels bollen beslag in de hete frituur olie (ongeveer 180 graden C) laten glijden. Niet meer dan 5 oliebollen tegelijk in circa 8 minuten goudbruin frituren.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 20 oliebollen
Ingrediƫnten
Los 10 gr droge gist in 4 1/2 dl handwarme melk op. Meng 500 gr gezeefde bloem en 1 tl zout en maak een kuiltje in het midden. Gist-melk en 1 ei in het kuiltje doen. Met de mixer tot een glad beslag kloppen. 100 gr geweekte rozijnen erdoor roeren. Laat het beslag afgedekt circa 1 uur op een warme plaats rijzen.
Leuke tips
idee: als je de lepels even in de hete olie dompelt voor ze in het beslag te dopen, laat de oliebol makkelijker los.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120962
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
9845
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid