Bereidingswijze
Het mengsel in een met bakpapier beklede (brood- of cake)vorm van 23 cm lengte scheppen en bij 180 graden C 1 uur bakken. Op een rooster laten uitdampen. Met roomboter serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit Ierland. Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke
theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de
feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!
theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de
feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!
Ingrediƫnten
In een kom zeven: 225 gr bloem - 1/2 theelepel zout - 1 theelepel gemberpoeder - 1 1/2 theelepel bakpoeder. In een pan 100 gr bruine basterdsuiker en 90 gr boterklontjes al roerend verwarmen en glad roeren. Geleidelijk 175 gr stroop en 1 1/2 dl
melk toevoegen en glad roeren. Het mengsel wat laten afkoelen en bij het droge mengsel roeren. Er 1 klein ei, 75 gr rozijnen en 50 gr bakgember doormengen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120960
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
2054
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Op 6 januari vieren de Ierse vrouwen hun eigen feest, met een feestelijke theemiddag, waarop deze gemberkoek een glansrol heeft. De drukte van de feestdagen is daarna over, het gewone leven begint weer!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid