Bereidingswijze
De eiwitten stijf kloppen. De poedersuiker en de sinaasappellikeur erdoor kloppen tot er pieken blijven staan. De oven voorverwarmen op 120 gradem C. Met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier scheppen (de tang tussendoor steeds in koud water dopen). Met een lepel pieken op de bollen maken. De bollen in de oven in ongeveer 1 1/2 uur droog bakken. Op een taartrooster laten afkoelen. 1/2 dl water met de suiker al roerend op zacht vuur verwarmen tot de suiker oplost. De bollen op sateprikkers steken en de ronde kant van de bollen met de suikerstroop bestrijken. Hard laten worden. de witte chocolade au bain-marie smelten. Op de platte kanten van de bollen strijken en steeds
2 bollen tegen elkaar aanplakken. In de koelkast laten opstijven. De sneeuwballen royaal met poedersuiker en een snufje kaneel bestuiven.
2 bollen tegen elkaar aanplakken. In de koelkast laten opstijven. De sneeuwballen royaal met poedersuiker en een snufje kaneel bestuiven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 6 stuks
Ingrediƫnten
2 eiwitten - 125 gr poedersuiker om te bestuiven (gezeefd) - 1 eetlepel sinaasappelikeur - 150 gr suiker - 75 gr witte chocolade - kaneel.
Extra nodig: ijsbolletjestang - 12 sateprikkers - bakplaat bekleed met bakpapier.
Extra nodig: ijsbolletjestang - 12 sateprikkers - bakplaat bekleed met bakpapier.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120959
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
904
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid