Bevroren Mousse Met Hazelnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 10:42
Bereidingswijze
Laat de hazelnoten in een oven van 180 graden C. grilleren totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en hak ze fijn.Doe melk in de pan. Verwarm ze op het vuur en zodra ze lauw is voeg dan de hazelnoten toe, breng het aan de kook en laat het zachtjes 6 min. borrelen.Voeg ondertussen 100 gram poedersuiker bij de eierdooiers en klop totdat de masse licht van kleur en schuimig wordt. Werk er dan het aardappelmeel erdoor. Meng daarna de hazelnootmelk erdoor onder goed roeren. Doe de creme in de pan en verwarm hem zacht onder roeren totdat de creme dikker wordt. Haal dan onmiddellijk het pan van het vuur en laat de creme onder af en toe roeren geheel afkoelen. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder de creme. Doe de creme in een serveerschaal en zet hem 12 uur in de koelkast.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk nagerecht met kerstmis. Makkelijk te maken en erg lekker
Ingrediƫnten
200 gram gepelde hazelnoten
4 eierdooiers
4 eiwitten
2 liter melk
2 eetlepels aardappelmeel
175 gram poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120957
Homepage ID
2690
Smaak
Z
Teller
660
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden celsius
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dekookgek
Gelegenheid