Bereidingswijze
De suiker in 1 1/2 dl verwarmd water oplossen. De boter in het suikerwater laten smelten. De bloem zeven en het losgeklopte ei, kaneel en in gedeelten het suikermengsel erbij roeren, zodat een glad beslag ontstaat. Het deeg een nacht afgedekt laten rusten. Een rond, plat wafelijzer flink verhitten, invetten en een bolletje ter grootte van een stuiter aan beide kanten in 1 tot 2 minuten op half hoog vuur gaarbakken. Ze om de steel van een houten lepel rollen (of om een speciale konische houten rol) en zo laten afkoelen. De wafels vlak voor het serveren volspuiten met lichtgezoete, geklopte slagroom.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De naam van deze van oorsprong Overijsselse wafeltjes, kniepertjes of knijpertjes, heeft te maken met het wafelijzer waarin ze worden gebakken. Er wordt een stevig deegballetje in het ijzer gelegd, waarna beide helften op
elkaar 'geknepen' moeten worden om het ijzer dicht te krijgen!
elkaar 'geknepen' moeten worden om het ijzer dicht te krijgen!
Ingrediƫnten
200 gr suiker - 125 gr boter - 1 ei - 250 gr bloem - 1/2 theelepel kaneel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120953
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
5318
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid