Bereidingswijze
Twee eieren met 40 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker heel schuimig kloppen en er 2 dl melk doorkloppen. In een tweede kom 120 gr bloem zeven en de eiermelk er al kloppend bijschenken zodat een glad beslag ontstaat. In een frituurpan frituurolie verhitten tot 190 graden C. Aan het frituurijzer het
sterfiguurtje draaien en dit in de olie voorwarmen. Het vet eraf laten druipen en het ijzer tot net onder de bovenrand van het figuurtje in het beslag dopen. Kort laten drogen en in de hete olie houden tot het lichtbruin van kleur is. Het figuurtje boven keukenpapier van het vormpje tikken. Zo al
het beslag opbakken. Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.
sterfiguurtje draaien en dit in de olie voorwarmen. Het vet eraf laten druipen en het ijzer tot net onder de bovenrand van het figuurtje in het beslag dopen. Kort laten drogen en in de hete olie houden tot het lichtbruin van kleur is. Het figuurtje boven keukenpapier van het vormpje tikken. Zo al
het beslag opbakken. Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Twee eieren - 40 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 dl melk - 120 gr bloem - poedersuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120952
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
670
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid