Bereidingswijze
ui in de olie fruiten tot ze glazig is.
de kerrie er bij doen en goed roeren, zonder dat het verbrandt.
de rijst toevoegen en even mee laten bakken, ongeveer 5 min.
water toe voegen en aan de kook brengen.
de rijst gaar koken 10 tot 20 minuten afhankelijk van de rijst die je gebruikt.
als de rijst gaar is de mayonaise, azijn en het vruchtensap toevoegen tot het smeuiig is.
de vruchtjes voorzichtig er doorroeren.
goed laten afkoelen en in de koelkast verder koud laten worden.
de garnalen of kip toevoegen voor je het serveert.
de kerrie er bij doen en goed roeren, zonder dat het verbrandt.
de rijst toevoegen en even mee laten bakken, ongeveer 5 min.
water toe voegen en aan de kook brengen.
de rijst gaar koken 10 tot 20 minuten afhankelijk van de rijst die je gebruikt.
als de rijst gaar is de mayonaise, azijn en het vruchtensap toevoegen tot het smeuiig is.
de vruchtjes voorzichtig er doorroeren.
goed laten afkoelen en in de koelkast verder koud laten worden.
de garnalen of kip toevoegen voor je het serveert.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittig maar toch zoet-zure salade voor bij vlees en kip gerechten.
Ingrediƫnten
250 g rijst
750 ml water
1 ui
3 el kerriepoeder
1 klein blikje ananas, mandarijnen
evt. grote garnalen of restje kip
2el olie
4 el mayonaise
1 - 2 el azijn
zout en peper naar smaak
750 ml water
1 ui
3 el kerriepoeder
1 klein blikje ananas, mandarijnen
evt. grote garnalen of restje kip
2el olie
4 el mayonaise
1 - 2 el azijn
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan
houten lepel
slakom
vergiet
houten lepel
slakom
vergiet
Leuke tips
serveren bij een "brunch", bij vlees of kipgerechten, ook bij b.b.q. vlees is het erg lekker.
als je kip er door doet, kun je het als maaltijd gebruiken.
je kunt het garneren met wat vruchtjes en peterselie
als je kip er door doet, kun je het als maaltijd gebruiken.
je kunt het garneren met wat vruchtjes en peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120919
Homepage ID
4315
Smaak
P
Teller
473
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
vruchten uitlaten lekken en vocht bewaren.
ui snipperen
rijst wassen
garnalen(gekookte) pellen als dat nodig is
restje kip in kleine stukjes snijden.
ui snipperen
rijst wassen
garnalen(gekookte) pellen als dat nodig is
restje kip in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid