lamskroon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 12:00
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 240 C. Botjes zonodig schoonkrabben. Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en rozemarijnnaaldjes erin steken. Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken. Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen. Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken. Ribstukken met vleeskant naar binnen tot 'kroon' vouwen, met keukentouw aan elkaar naaien. Reep spek om kroon binden. Lamskroon in midden van oven ca. 10 minuten braden. Oven instellen op 180 C. Nog ca. 30 minuten braden (kleine lamskroon 17-20 minuten), vlees moet rose zijn. Voor aan-snijden ca. 10 minuten laten rusten. Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier). Aan tafel in individuele kote-letjes snijden, keukentouw verwijderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes *
2 teentjes knoflook, in reepjes
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes salie
enkele takjes tijm
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
zout, zwarte peper
1 brede reep vers vet spek
extra nodig: keukentouw, naald
Leuke tips
*Idee: vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes verwijderd).
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
120873
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
1879
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid