omelet siberiene.*

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 21:30
Bereidingswijze
- Beleg de bodem van een ovenvaste schaal met lange vingers, zodat deze mooi aansluiten en druppel wat likeur.
- Strijk het ijs mooi dik uit.
- U heeft het eiwitschuim dan al klaar staan: klop de eiwitten (op kamertemperatuur) stijf met een snufje zout, dan voeg u er wat poedersuiker en slaat ze opnieuw stijf; vervolgens vouwt u er heel voorzichtig, om geen lucht kwijt te raken, een losgeroerde eierdooier door.
- Strijk dit taaie schuim uit over het ijs, en zorg vooral dat het aan alle kanten goed afsluit.
- Zet de ovenschaal in een goed voorverwarmde hete oven en laat daarin snel het schuim bros bakken.
- Giet over de omelet, zodra die uit de oven komt, wat voorverwarmde rum of cognac.
- Steek de damp aan en dien het pronkstuk zo op.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 pakje(s) lange vingers
Grand Marnier OF Creme de cassis
roomijs
4 stuk(s) eiwitten
zout
poedersuiker
1 stuk(s) eierdooiers
Rum (stroh)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120812
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
3039
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid