tongrolletjes in wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 21:08
Bereidingswijze
Laat de tongrolletjes gaarkoken.Ondertussen begin je aan de sausen.Neem twee steelpannetjes en doe daar evenveel room in.
Zet deze op een klein vuutje en voeg voor de wittewijnsaus de wijn toe.Open het blikje kreeftensaus en voeg daaruit een derde toe aan het andere pannetje en tevens ook de garnalen.Zet ondertussen het bord met de puree en tomaten onder de gril en laat staan tot de puree begint te kleuren.
Ondertussen moeten de sausen ingekookt zijn.Voeg bij de kreeftensuas de uitgelekte champignons toe en laat nog twee minuutjes inkoken.Stel uw werk zodanig bij dat alles op hetzelfde tijdstip gaar is .Het warme bord met de gekleurde puree en warme tomaten word vanonder de dril uitgehaald en de tomaten worden opgevuld met de gekookte tongrolletjes,waaruit de stokjes zijn verwijdert.Giet kruislings (x)de witte wijnsaus en de kreeftensaus over de tongetjes en garnier de witte met truffel (uitsteekvormpje zoals een hartje of zo) en de rode met een plukje peterselie.
Drink hierbij een witte Remy Pannier sec (zeer koel) smakelijk.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gefileerde tongrolletjes in kreeftensaus en witte wijnsaus met aardappelpuree.
Ingrediƫnten
per persoon: twee tomaten,4 tongrolletjes,verse aardappelpuree,grijze garnalen,verse champignons,klein blikje kreeftensoep(cambels),verse peterselie,zout peper,karafje droge witte wijn,bindmiddel,verse room,truffel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak,partystokjes,uitsteekvormjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120809
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
7286
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De rand van een plat bord word bespoten met de aardappelpuree, (rijkelijk),snij de tomaten half door en haal ze uit met een lepel,schik ze in het midden van het bord,twee aan twee.Ondertussen (blancheer)kook je de in plakjes gesneden champignons zachtjes in tot ze mals zijn.Je kan ze evenwel even bakken in olijfolie.
De tongrolletjes worden met de gladde kant naar binnen opgerold en samengehouden met een houten partystokje.leg ze in een pannetje met water,citroensap en kruidnagel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni
Gelegenheid