Caesar Salad

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 15:14
Bereidingswijze
eerst met een teentje knoflook je sla-schaal in smeren.
de rest van de knoflook heel fijn snipperen of een pers gebruiken.
de mayonaise in een kom doen met de ansjovis pasta, knoflook, zout, peper, kaas en knoflook en goed vermengen.
dan de citroensap er in doen, per eetlepel en door roeren.
de dressing mag niet al te zuur zijn.
de sla en champignons in de sla schaal doen en met de dressing goed mengen.
de croutons en bacon bits er op strooien en lekker eten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
populairste salade in noord amerika
Ingrediƫnten
1 "romaine" sla of andijvie alhoewel andijvie een beetje te bitter is
100 g gesneden champignons
1 citroen
3 el mayonaise(gewoon of "light")
1 -2 el parmesan kaas
2 grote tenen knofl
croutons
"bacon bits" verkruimelde krokant gebakken spekjes
1 - 2 tl anjovis pasta (hoort wel, maar hoeft niet)
zout
versgemalen peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje om de "dressing" te maken
koekepan voor de croutons en de bacon
sla schaal en bestek
Leuke tips
je kunt wat extra bacon bits en croutons door de sla mengen als je wilt.
serveren met versgemalen peper en parmezaanse kaas als je dat hebt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
120764
Homepage ID
4315
Smaak
U
Teller
11682
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
74
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
sla wassen en in stukken van ongeveer 2cm snijden.
goed uit laten lekken
de bacon bits maken als je ze niet kant en klaar kan kopen. (2 plakjes dungesneden spek is genoeg)
croutons maken als je ze niet kan kopen.
(croutons: 2 sneetjes witbrood met knoflookboter besmeren, in dobbelsteentjes snijden en vlug goudbruin bakken in de koekepan)
champignons wassen en in flinterdunne plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid