Smeerpropjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 14:39
Bereidingswijze
bloem, bakpoeder en zout in een kom doen en goed roeren.
een ei er door roeren en dan de melk in gedeeltes er door roeren tot je een glad beslag hebt.
de stukjes banaan (en gember) voorzichtig omscheppen
met een eetlepel beslag voorzichtig in de olie laten glijden (net als bij oliebollen)
bakken tot ze goudbruin zijn, als de ene kant "gaar" is draaien ze meestal vanzelf om, anders moet je ze een handje helpen.
uit de olie halen en heel goed uitlaten lekken, zodat ze niet vet aanvoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gebakken banaan
Ingrediƫnten
3 - 4 overgebleven bananen
150 g zelfrijzend bakmeel of
150 g bloem en 5 g bakpoeder
1 ei
1 3/4 dl melk
mespuntje zout
evt. gezoete gember in kleine stukjes gesneden
frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
beslagkom
mixer of garde of houten lepel
Leuke tips
je kan ze koud en warm serveren.
op een dessertbordje met chocoladesaus een versierinkje maken en de smeerpropjes daarna er op doen.
lekker als tussendoortje, maar ook als nagerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
120750
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
1093
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bananen schillen en in plakken van 2 cm snijden
frituurolie verwarmen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid