Bereidingswijze
water met de boter aan de kook brengen
alle bloem in een keer toevoegen en goed roeren tot het goed vermengd is en van de wand loslaat
een minuut doorlaten koken.
van het vuur halen en een beetje laten afkoelen, ongeveer 5 minuten
een ei er bij doen en goed vermengen, goed kloppen om er lucht in te brengen, als het goed geroerd is ca 5 minuten het andere ei toevoegen en het zelfde doen.
nu de kruiden, peterselie en aardappelen er door roeren, even proeven.
met 2 kleine lepeltjes bolletjes maken en meteen in matig hete olie bakken.
eerst laten rijzen in de olie dan kan je de olie iets hoger zetten om ze mooi goudgeel te bakken.
uit de olie nemen en goed laten uitlekken op keukenpapier
terwijl je de rest bakt, hou je een schaal in een warme oven om de gebakte soesjes warm te houden.
als je kaas gebruikt kun je de kaas erdoor roeren als je de aardappels er in doet.
alle bloem in een keer toevoegen en goed roeren tot het goed vermengd is en van de wand loslaat
een minuut doorlaten koken.
van het vuur halen en een beetje laten afkoelen, ongeveer 5 minuten
een ei er bij doen en goed vermengen, goed kloppen om er lucht in te brengen, als het goed geroerd is ca 5 minuten het andere ei toevoegen en het zelfde doen.
nu de kruiden, peterselie en aardappelen er door roeren, even proeven.
met 2 kleine lepeltjes bolletjes maken en meteen in matig hete olie bakken.
eerst laten rijzen in de olie dan kan je de olie iets hoger zetten om ze mooi goudgeel te bakken.
uit de olie nemen en goed laten uitlekken op keukenpapier
terwijl je de rest bakt, hou je een schaal in een warme oven om de gebakte soesjes warm te houden.
als je kaas gebruikt kun je de kaas erdoor roeren als je de aardappels er in doet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gefrituurde soesjes voor bij een feestelijk maal
Ingrediƫnten
250 g gekookte aardappelen, die fijngemaakt zijn
*1 1/2 dl water
50 g boter of margarine
40 g bloem
2 eieren
zout, peper, nootmuskaat naar smaak
verse peterselie
(geraspte kaas, mag wel hoeft niet)
frituurolie
*1 1/2 dl water
50 g boter of margarine
40 g bloem
2 eieren
zout, peper, nootmuskaat naar smaak
verse peterselie
(geraspte kaas, mag wel hoeft niet)
frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
kookpannetjes 1 voor de aardappels
en 1 voor het soezendeeg
houten lepel
kookpannetjes 1 voor de aardappels
en 1 voor het soezendeeg
houten lepel
Leuke tips
warm opdoen en serveren bij allerlei lekker vlees, kip of ander hoofdgerecht
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120749
Homepage ID
4315
Smaak
N
Teller
5307
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen koken en fijn maken.
alle ingredienten klaarzetten.
alle ingredienten klaarzetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid