Kerstkransjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 12:57
Bereidingswijze
1 Vermeng de boter met de suiker, de citroenrasp en het ei. Voeg de bloem en het bakpoeder en kneed dit tot een soepele bal.

2 Laat het deeg opstijven in de koelkast. (dit zo'n 15 - 20 minuten)

3 Na het opstijven van het deeg de massa nog eens goed kneden en uitrollen tot ? 3 mm dikte.

4 Steek de koekjes uit met een ronde steker of glas. Het middelste gaatje kunt u bijvoorbeeld uitsteken met een appelboor of met de mond van een gladde slagroomspuit.

5 Leg de kransjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi de kransjes vervolgens met amandelschaafsel en greinsuiker.

6 Bak de kransjes in ca. 15 min. goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
- 250 gr zeeuwse bloem

- 165 gr roomboter

- 125 gr basterdsuiker

- 2 eieren

- 10 gr citroenrasp

- 3 gr bakpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
* uitsteekvormpjes

* bakplaat

* mengkom

* spatel of pollepel

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120745
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
573
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# bekleed de bakplaat met bakpapier.

# verwarm de oven voor op 180?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille
Gelegenheid