Bereidingswijze
1 Vermeng de boter met de suiker, de citroenrasp en het ei. Voeg de bloem en het bakpoeder en kneed dit tot een soepele bal.
2 Laat het deeg opstijven in de koelkast. (dit zo'n 15 - 20 minuten)
3 Na het opstijven van het deeg de massa nog eens goed kneden en uitrollen tot ? 3 mm dikte.
4 Steek de koekjes uit met een ronde steker of glas. Het middelste gaatje kunt u bijvoorbeeld uitsteken met een appelboor of met de mond van een gladde slagroomspuit.
5 Leg de kransjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi de kransjes vervolgens met amandelschaafsel en greinsuiker.
6 Bak de kransjes in ca. 15 min. goudbruin.
2 Laat het deeg opstijven in de koelkast. (dit zo'n 15 - 20 minuten)
3 Na het opstijven van het deeg de massa nog eens goed kneden en uitrollen tot ? 3 mm dikte.
4 Steek de koekjes uit met een ronde steker of glas. Het middelste gaatje kunt u bijvoorbeeld uitsteken met een appelboor of met de mond van een gladde slagroomspuit.
5 Leg de kransjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi de kransjes vervolgens met amandelschaafsel en greinsuiker.
6 Bak de kransjes in ca. 15 min. goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 250 gr zeeuwse bloem
- 165 gr roomboter
- 125 gr basterdsuiker
- 2 eieren
- 10 gr citroenrasp
- 3 gr bakpoeder
- 165 gr roomboter
- 125 gr basterdsuiker
- 2 eieren
- 10 gr citroenrasp
- 3 gr bakpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
* uitsteekvormpjes
* bakplaat
* mengkom
* spatel of pollepel
* bakplaat
* mengkom
* spatel of pollepel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120745
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
573
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# bekleed de bakplaat met bakpapier.
# verwarm de oven voor op 180?C.
# verwarm de oven voor op 180?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid