Bereidingswijze
Week de gelatine in ruim koud water.Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op.Schenk 0.5 dl warme appelsap in een maatbeker.Kook de rest van het sap ca.5 min. op half hoog vuur in tot het licht stropig begint te worden.Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker.Laat het mengsel iet afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor.Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door.Laat de mousse in de koelkast in ca.1,5 uur opstijven
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk fris nagerecht met een fruitig tintje
Ingrediƫnten
2 blaadjes gelatine
1,5 dl appelsap
2 el honing
1 dl karnemelk
1 dl slagroom
2 el poedersuiker
2 st mintblaadjes
1,5 dl appelsap
2 el honing
1 dl karnemelk
1 dl slagroom
2 el poedersuiker
2 st mintblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
maatbeker
kluts
ijsbolletjestang
kluts
ijsbolletjestang
Leuke tips
Laat de appelsaus afkoelen. Schep met een ijsbolletjestang op 2 bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover.Garneer met een toefje mint.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120744
Homepage ID
2690
Smaak
Z
Teller
712
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid