Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 150 graden. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een stevig schuim. Haal de 4 ijsbergjes uit de vriezer en bedek ze met het schuim. Maak aan de bovenkant van elk bergje een gaatje. Vrom dan een reep aluminium 4 kleine bakjes en druk deze in de gaatjes boven op de bergjes.
Zet de bergjes in de oven totdat ze kleuren (ca. 5 minuten). Verwarm de grand marnier en giet in elk bergje (in het bakje) een eetlepel grand marnier. Steek de grand marnier aan en serveer de brandende vesuvius direct.
Zet de bergjes in de oven totdat ze kleuren (ca. 5 minuten). Verwarm de grand marnier en giet in elk bergje (in het bakje) een eetlepel grand marnier. Steek de grand marnier aan en serveer de brandende vesuvius direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Variant op de omelet Siberienne
Ingrediƫnten
12 plakken chocoladecake
8 plakken walnotenijs
4 eetlepels grand marnier
2 eiwitten
15 gram poedersuiker
8 plakken walnotenijs
4 eetlepels grand marnier
2 eiwitten
15 gram poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenschaaltjes
Leuke tips
Dim de lichten in de kamer, wanneer je de brandende vesuvius opdient.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120714
Homepage ID
5831
Smaak
Z
Teller
3107
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Neem 4 ovenvaste schaaltjes. Neem 4 plakjes cake en maak daar cirkeltjes van door de hoekjes er af te snijden. Leg in elk ovenschaaltje een plakje cake. Leg op elk plakje cake een plak walnoten-ijs en daarop een kleiner bolletje, zodat een berg ontstaat ( = vesuvius). Snij de overige plakken cake in driehoekjes en zet 4 driehoekjes als een pyramide tegen de ijsberg op. Zet de bergjes tot gebruik in de vriezer.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid