Nieuwjaarsrolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 14:21
Bereidingswijze
Water en suiker koken en laat dit wat afkoelen.Boter smelten.Bloem in de kom doen en dan het afgekoelde suikerwater erbij doen,goed mixen,hierna de gesmolten boter erdoor roeren,zorg dat er geen klontjes ontstaan.Hierna de eieren en de kaneel erbij doen.Wanneer het beslag te dik is na een dag,dan verdunnen met koud water.Het beslag moet zo dun zijn als flensjesbeslag.Zet de Bakijzers van te voren aan,zodat ze goed heet zijn.De platte koekjes oprollen zodra ze van het ijzer af zijn met een pollepel of dwarslatje van een kapstokje.
Vertel iets leuks over dit recept
lekker gevuld met slagroom
Ingrediƫnten
1/2 pond margarine,1/2 liter water, 1pond bloem,1 pakje vanillesuiker,1 pond witte basterdsuiker,1 theelepel kaneel 2 eieren.
Hulpmiddelen & keukengerei
een rond Bakijzer,pan,mixer en pollepel
Leuke tips
Heerlijk gevuld met slagroom.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120679
Homepage ID
4749
Smaak
Z
Teller
3098
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 dag van te voren maken en goed af laten koelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jamot
Gelegenheid