Pastasalad

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/05/1998 - 14:48
Bereidingswijze
de pasta koken en goed laten uitlekken en koud laten worden
de wortel, bloemkool opzetten met kokend water.
na een minuut de broccoli stengels erbij
na een minuut de broccoli erbij doen en een minuut koken.
Direkt afgieten en in koud water plonzen.
goed laten uitdruipen
in een kom de mayonaise, ui en azijn met een garde goed mengen, zout, peper en heel veel dille er bij mengen en een poosje laten staan ca. 10 minuten.
de pasta, en groenten er doormengen en op smaak afmaken met zout en peper.
serveren
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
frisse salade met veel groenten en pasta
Ingrediƫnten
250 g pasta, macaroni of rotini is het lekkerste
250 g bloemkool roosjes
250 g broccoli roosjes
2 tomaten in stukjes gesneden
1 grote wortel
1 rode en groene paprika
2 selderie stangen
1 grote ui gesnipperd
2 dl mayonaise (gewoon of light)
3 - 5 el. azijn
verse dille naar smaak
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet; kookpan; grote beslagkom; houten lepel; garde
Leuke tips
als je deze salade een dag van te voren wilt maken moet je de andere dag wat ekstra azijn erdoor mengen, want de pasta neemt alle vocht op.
je kunt er ook andere groenten van het seizoen door doen, b.v. peultjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120616
Homepage ID
4315
Smaak
U
Teller
614
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
pasta "al dente" koken met zout(ongeveer 10 -12 minuten)
afgieten en met koud water goed afspoelen.
de wortel schoonwassen of schrappen en in plakken snijden
bloemkool en broccoli roosjes maken
de stammetjes van de broccoli schillen en in plakken snijden
paprika's wassen en in reepjes snijden
selderiestangen in plakjes snijden
ui snipperen.
tomaten wassen en in stukjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid