Bereidingswijze
*doe alle ingredienten in een beslagkom en roer dat voor 3 minuten op laagste snelheid, regelmatig de wanden van de beslagkom schoonschrapen voor de eerste minuut.
*voorzichtig het beslag in de schaal doen en goed verspreiden zodat je een regelmatige laag hebt.
*op de hoogste stand van de magnetron bakken voor 10 tot 13 minuten. Kontroleren met een satestokje of derg. *als je het stokje in de cake doet, moet het er droog uitkomen.
(in de oven op 170 graden bakken voor 45 min tot een uur)
*als de cake klaar is uit de oven halen en na 5 minuten keren op een groot bord of mooie schaal. De schaal niet meteen eraf halen, maar een paar minuten laten staan over de gestorte cake.
*dan is het smullen geblazen.
*voorzichtig het beslag in de schaal doen en goed verspreiden zodat je een regelmatige laag hebt.
*op de hoogste stand van de magnetron bakken voor 10 tot 13 minuten. Kontroleren met een satestokje of derg. *als je het stokje in de cake doet, moet het er droog uitkomen.
(in de oven op 170 graden bakken voor 45 min tot een uur)
*als de cake klaar is uit de oven halen en na 5 minuten keren op een groot bord of mooie schaal. De schaal niet meteen eraf halen, maar een paar minuten laten staan over de gestorte cake.
*dan is het smullen geblazen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere cake die vlug klaar is in de magnetron, maar ook gebakken kan worden in de oven
Ingrediƫnten
50 g boter of margarine;
50 g bruine basterd voor de vorm
1 klein blikje ananas(gesneden)
4 geconfituurde kersen of marischino kersen in half gesneden
150 g bloem (of zelfrijzend bakmeel)
2 t.l. bakpoeder als je gewone bloem gebruikt
150 g suiker
100 g boter of margarine
1 ei als je het in de magnetron bakt
2 eieren als je het in de oven bakt.
vocht van het blikje ananas + melk aanvullen tot 125 cc
1 tl vanille extrakt of 1 zakje vanille suiker
50 g bruine basterd voor de vorm
1 klein blikje ananas(gesneden)
4 geconfituurde kersen of marischino kersen in half gesneden
150 g bloem (of zelfrijzend bakmeel)
2 t.l. bakpoeder als je gewone bloem gebruikt
150 g suiker
100 g boter of margarine
1 ei als je het in de magnetron bakt
2 eieren als je het in de oven bakt.
vocht van het blikje ananas + melk aanvullen tot 125 cc
1 tl vanille extrakt of 1 zakje vanille suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
magnetronschaal of ronde cakevorm voor in de oven
mixer; oven of magnetron; pannelikker; zeef; beslagkom
mixer; oven of magnetron; pannelikker; zeef; beslagkom
Leuke tips
*je kan deze cake warm serveren als nagerecht of heerlijk bij de koffie.
In de zomer is deze cake ook erg lekker met verse perzikken i.p.v. met ananas
In de zomer is deze cake ook erg lekker met verse perzikken i.p.v. met ananas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120613
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
26038
Drank
Uit
Bookmarked
166
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ananas laten uitlekken en vocht bewaren
de 50 g margarine in een magnetron schaal of vuurvaste schaal doen.
de 50 g basterd er overheen strooien
laten smelten (ongeveer 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron)
(In de oven op ongeveer 170 graden)
de ananasplakken op de gesmelten boter leggen en in het "gat" een halve kers doen
de 50 g margarine in een magnetron schaal of vuurvaste schaal doen.
de 50 g basterd er overheen strooien
laten smelten (ongeveer 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron)
(In de oven op ongeveer 170 graden)
de ananasplakken op de gesmelten boter leggen en in het "gat" een halve kers doen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid