Eendenborstsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/1998 - 00:33
Bereidingswijze
Eendenborsten kruiden en in een hete pan met de olie en de "boter" op de vetzijde ca 6 minuten aanbraden. Omdraaien en op zeer laag vuur nog 4 minuten nagaren. Let op dat het vlees niet door en door gaar wordt, het moet binnenin nog rose blijven. Uit de pan halen, in alufolie nog enkele minuten laten rusten.
De sla op bord kunstig draperen en dressen met de vinaigrette. De eendenborsten ontdoen van het vel, in mooie plakjes snijden en over deze sla mooi neerleggen. De jus in de pan flink heetmaken, cognac erbij, afblussen met water en room. Tenslotte hierdoorheen een flinke eetlepel cranberrysaus roeren en je hebt een verrukkelijke saus voor over de plakjes eendenborst. Garneren met de pijnboompitjes en evt. nog een lepel cranberrysaus.
Afbeelding
Eendenborstsalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept


Een zalige supersalade voor een "deftig" diner.
Ingrediƫnten
* gemengde salade, bijvoorbeeld: lollo rosso, eikenblad, krulsla, veldsla.
* 2 eetl. olijfolie extra vergine
* 1 eetl. aceto balsamico
* 1 theel. honing
* 1 theel. mosterd
* 1 eetl. appel of ciderazijn
* verse cranberry's of uit een pot
* wat versgeroosterde pijnboompitten
* 25 gram Becel bakken en braden
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel cognac
* flinke scheut room culinair
* 2 eetl. water
* 2 eendeborsten
* peper en zout van de molen
Leuke tips
Lekker met warm stokbrood of ciabatta, of wat knapperig gebakken aardappeltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120500
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
24344
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
167
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Slasoorten goed wassen * pijnboompitten roosteren * dressing maken van de diverse soorten olie, azijn en mosterd, peper en zout *
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid