charlotte noel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 17:50
Bereidingswijze
de koekjes rechtop tegen elkaar langs de rand van de vorm zetten goed aansluiten. De bodem van de vorm invetten met olie zorg ervoor dat er geen kruimels op de bodem liggen anders weg halen
de eiwitten en de slagroom apart opkloppen de slagroom op de eiwitten leggen de gelatine uitknijpenen daarna de suiket oplossen in heet water van het vuur af en hierbij natuurlijk de gelatine mee oplossen dit mengsel moet vloeibaar blijven en dat schenk je bij de eiwitten en slagroom voorzichtig door elkaar scheppen
de massa geoon laten staan tot het vrij stijf is en het dan voorzichtig in de vorm schenken/scheppen/proppen/duwen nee voorzichtig doen hoor!
na ten minste twee uur in de koelkast de pudding storten als de koekje boven het megsel uitsteken moet je het eerst op maat maken je kunt voor de vorm ook heel goed de grote kuipen van bleuband gebruiken die kilo bakken daar passen lange vigers mooi in!
als de pudding gestort is een rood lint erom storten en de bovenkant versieren met kerstgarneerdingetjes
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
prachtige kerstpudding
Ingrediƫnten
100 gram biscui of lange vingers
2eiwitten
2dl slagroom
10 gram gelatine
80 gram suiker
beetje water
beetje marasquin
rood lint
garneerdingen zoals zilverpilletjes chocolade hulstblaadjes
slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
rechte gladde vorm b.v een kleine taartvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120478
Homepage ID
4376
Smaak
Z
Teller
1200
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
gelatine weken in koud water
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petrazwanen
Gelegenheid