Bereidingswijze
Deeg: Boter smelten. Klop de eiwitten met het zout stijf en roer er de poedersuiker en kruiden door. Met de amandelen, bakpoeder en boter tot een deeg kneden. Het deeg 30 min in de koelkast zetten. Porties 1/2 cm dik uitrollen en ?geluksbrengende? vormen uitsteken. De koekjes op bakpapier ongeveer 15 min in een op 180 graden voorverwarmde oven bakken.
Glazuur: Roer de gezeefde poedersuiker en kleurstof glad met het eiwit (eventueel met water). De geluksbrengertjes met glazuur en suikerpareltjes versieren. Goed laten drogen.
Glazuur: Roer de gezeefde poedersuiker en kleurstof glad met het eiwit (eventueel met water). De geluksbrengertjes met glazuur en suikerpareltjes versieren. Goed laten drogen.
Vertel iets leuks over dit recept
Duitse kerstkoekjes
Ingrediƫnten
Deeg: 20 g boter, 2 eiwitten, 150 g poedersuiker, snufje zout, 2 tl. kaneel,
2 tl geraspte chocolade, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt gemalen nootmuskaat, 1 zakje vanillesuiker, 350 g gemalen amandelen, 1/2 zakje bakpoeder.
Glazuur: 250 g poedersuiker, 1 eiwit, levensmiddelenkleurstof, suikerpareltjes.
2 tl geraspte chocolade, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt gemalen nootmuskaat, 1 zakje vanillesuiker, 350 g gemalen amandelen, 1/2 zakje bakpoeder.
Glazuur: 250 g poedersuiker, 1 eiwit, levensmiddelenkleurstof, suikerpareltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120436
Homepage ID
5570
Smaak
Z
Teller
449
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid