Japanse fondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 12:00
Bereidingswijze
*snij groenten voor in de fondue in redelijke grote stukken (groenten enigzins naar eigen inzicht)
*voeg de fond aan het kokend water toe met knoflook
*voeg prei, ui en peen aan bouillon toe
*laat het weer koken (paar minuten op hoog vuur)
*leg ondertussen vis, vlees en groenten op schalen
*vuur lager van fondue en roer goed de bouillon moet goed op smaak komen
*laat de bouillon weer opkoken (paar minuten op hoog vuur)
*kook de rijst of de longtong
*zet het vuur weer lager en voeg soyasaus en sherry toe (dit moet op eigen smaak)
*laat de bouillon weer opkoken en giet een gedeelte van de bouillon nu in de fondue-pan
*zet alles op tafel
*steek de spiritus aan
*scheid de bouillon voor vlees en vis!
*begin eerst bijvoorbeeld met de vis
*doe wat stukken vis in de pan met wat groenten of mie
*schep het uit de pan met wat rijst in een kommetje, tezamen met wat bouillon
*voor vlees idem dito
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
vis of vlees fondue
Ingrediƫnten
Bouillon:
*Water (naar eigen inzicht)
*visfond (AH, 2 maal)
*Bouillonblokje (2-3)
*Knoflookteentjes (5-6)
Groenten:
*prei (3 in bouillon, 3 in reepjes)
*ui (4 in bouillon)
*peen/wortel (3 in bouillon)
*tauge (redelijk veel)
*paksoi (twee maal)
Rest:
*peperkorrels (niet perse)
*soyasaus (kikoman)
*sherry
*diverse soorten vis (compact)
*diverse soorten vlees (geen overheersende smaken)
*longtong rijst (kleef)
*normale rijst (voor ieder een kommetje)
*stokjes
*dikke mie (2 pakken AH)
Hulpmiddelen & keukengerei
*snijplank
*diverse schalen
*goede messen
*vergiet
*stokjes
*kommetjes
*spagetti lepel
*japanse fondue pan
*spiritus
Leuke tips
*vis moet compact zijn (tonijn, zalm, garnalen, gamba's etc.)
*vlees moet geen overheersende smaak hebben (geen lamsvlees): bijvoorbeeld kip of entrecote
*je kunt zelf ook de groenten uitkiezen
*dit gerecht is zeer makkelijk maar erg lekker, je bent echter wel lang aan het tafelen...tip:doe dit zonder kleine kids
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120426
Homepage ID
3996
Smaak
N
Teller
10270
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*mise en place
*groenten snijden
*water koken
*vis en vlees snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
timmoni
Gelegenheid