varkenshaasje met pistachenootjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 12:20
Bereidingswijze
BEREiDEN: In hapjespan 40 g boter verhitten. Varkenshaasjes in ca. 15 a 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen vier borden
voorverwarmen. Van rest van peterselie toeijes van takjes plukken. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en laatste bosui in stukjes van 4 cm snijden, stukjes in luciferdunne reepjes snijden. In kom
peterselie, basilicum en bosui door elkaar scheppen. Varkenshaasjes op plank leggen en onder aluminiumfolie ca. 5 minuten laten rusten. Braadvet uit hapjespan schenken. Ingekookte vocht in hapjespan schenken en opnieuw aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. Rest van boter in klontjes snijden. Klontjes boter een voor een door jus
roeren tot lichtgebonden saus ontstaat. Saus op warme borden scheppen. In midden bergje kruidenmengsel leggen. Touw van varkenshaasjes losknippen en varkenshaasjes in plakjes snijden. Plakjes op kruiden
leggen. Serveren met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht met vIees voor vier personen
Ingrediƫnten
3 bosuitjes,
100 g koude boter of margarine,
1 pot vleesfond (380 ml),
1 flesje witbier (300 ml),
2 theelepels vloeibare honing,
75 g gezouten pistachenooijes (zakje a 125 g)
1 zakje peterselle (a 30 g),
1 zakje verse basillcum (a 15 g),
(versgemalen) zwarte peper,
2 varkenshaasjes a ca 250 g,
keukenmachine,
rolladetouw of katoenen
breigaren, aluminium folie
Hulpmiddelen & keukengerei
Voorbereiden: ca. 25 minuten
Bereiden: ca. 25 minuten
Leuke tips
Tip: Ook kinderen vinden dit gerecht lekker als je het bier vervangt door dezelfde
hoeveelheid appelsap. Je kunt de honing dan eventueel weglaten.

Tip: Je kunt de varkenshaasjes al van tevoren vullen en verpakt in aluminiumfolie invriezen (houdbaarheid ca. 2 maanden). Laat de varkenshaasjes voor gebruik in de koelkast in ca. 4 uur ontdooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120394
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
7107
Waardering aantal
4
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
70
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
VOORBEREIDEN: 2 Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
In pan 10 g boter smelten. Helft van bosui zachtjes glazig fruiten.
Fond, bier en honing toevoegen. Aan de kook brengen en op hoog vuur
ca. 10 minuten inkoken tot nog 1/3 deel van vloeistof over is.
Intussen pistachenootjes pellen. In keukenmachine pistachenootjes met
helft van peterselie en basilicum fijnhakken. Rest van bosui en peper
erdoor mengen. Varkenshaasjes in lengte opensnijden. Pistachemengsel
erover uitstrijken. Varkenshaasjes weer dichtklappen en om elke 4 cm
touw eromheen binden en dichtknopen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid