soep van fazant

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 12:16
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen
en veel van hun aroma afgeven. Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar
ze koel. Hak de rest in stukken. Stoof de fijngesneden groenten in een grote
pan in wat boter. Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10
minuten aan alle kanten lichtjes bruinen. Voeg in 2 keer de port toe en
voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de
bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes
pruttelen. Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas
inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek. Kruid
de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in
langwerpige blokjes. Verwarm en flambeer de cognac. Warm de bouillon van de
fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe.
Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes
brood.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei
1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr. champignons
150 gr. boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon
1 glas cognac 4 dl. room 2 sneden witbrood zonder korst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120393
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
3541
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid